Snel een offerte

Warmtepompen

Hybride warmtepomp van Remeha 

Een hybride warmtepomp is de snelste manier van verduurzamen. Je breidt namelijk je bestaande cv-installatie uit met een warmtepomp. Je bent daarmee niet volledig van het aardgas af, maar bespaart jaarlijks tot wel 70% op je gasverbruik zonder eerst ingrijpend te hoeven verbouwen. Met een stijgende gasprijs en het aanpassen van de salderingsregeling is een hybride warmtepomp een goed alternatief voor zonnepanelen.

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

1. Minder CO2-uitstoot Je bespaart al snel de helft op je gasverbruik

Met een hybride warmtepomp bespaar je al snel tot 50% op je jaarlijkse gasverbruik en verminder je dus direct je CO2-uitstoot. Een hybride warmtepomp verbruikt wel stroom. De manier waarop deze stroom wordt opgewekt en of je eventueel nog zelf stroom opwekt met zonnepanelen, bepaalt hoeveel CO2 je uiteindelijk echt bespaart.

2. Zeker van warmte. Altijd een warm huis, ook bij extreem koude dagen.

Het voordeel van een hybride warmtepomp is dat deze slim samenwerkt met een cv-ketel. De cv-ketel zorgt voor warm water, de warmtepomp voor de warmte in je huis. Rond het vriespunt en bij extreme kou neemt het rendement van een warmtepomp sterk af omdat er minder warmte uit de buitenlucht gehaald kan worden. Op dat moment springt jouw cv-ketel bij en ben je dus altijd verzekerd van warm water en een comfortabel thuis.

3. Waardevermeerdering van je woning

Als het energielabel van de woning verbetert, maakt dat de woning gewilder en stijgt de waarde. Daardoor is het mogeljk dat je woning met twee energielabels stijgt.

4. Geschikt in elke woning.

Je hebt niet veel ruimte nodig voor een warmtepomp. Ze zijn verrassend compact. Past dus altijd in je berging of verwarmingsruimte.

5. Installatie in één dag.

6. Subsidie

Bij aankoop van een Remeha Elga Ace warmtepomp kom je in aamerking voor een overheidssubisie. De ISDE-subsidie. De subsidie op de Elga Ace 4kW is € 1600,-. Voor de Elga Ace 6kW geldt een subsidie van € 1800,-. Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?


Een hybride warmtepomp bestaat uit een binnen- en buiten-unit en werkt voor een deel hetzelfde als een volledig elektrische warmtepomp. De buiten-unit haalt warmte uit de buitenlucht en draagt dit via een speciaal koelmiddel over aan jouw woning. Het grote verschil is dat een hybride warmtepomp gekoppeld is aan een cv-ketel en dat ze samen zorgen voor het comfort in jouw huis. De cv-ketel zorgt voor warm tapwater voor je douche en bad. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor de verwarming van je woning.

Bij kou springt de cv-ketel bij voor de verwarming van je huis. De installatie berekent zelf op basis van een ingegeven gas- en stroomprijs wat daarvoor het beste moment is. Hiermee bespaar je slim op CO2 uitstoot en energiekosten.

Wil je meer informatie en/of vrijblijvend een afspraak maken om te kijken wat er bij u mogelijk is, neem dan zeker contact met ons op: 0115-441706 of per e-mail: info@installatiebedrijfdierx.nl

Alles wat je wilt weten over hybride installaties - Remeha - YouTube